sobota 6. srpna 2011

Spojování slov

V minulém článku jsem psala, že Verunka začala spojovat dvě jednoduchá slova.
Přemýšlela jsem, jak ji v tom podpořit a současně začít připravovat na globální čtení a větný řádek, který bych chtěla využít v AAK aplikaci v iPadu.

Jako předlohu jsem vytiskla a zalaminovala velkou fotografii, jak Verunka jí, aby měla stále na očích, o čem si vlastně budeme povídat.
Dále jsem vystříhala malé obrázky a fotografie s oblíbeným jídlem. Vybírala jsem z obrázků, které Verunka dobře zná, umí je vyslovit, nebo znakovat.

Společně tvoříme jednoduché věty podle toho, jaký pokrm je právě na talíři. Obrázky řadíme do větného řádku a současně se snažíme znakovat, nebo slovo vyslovit.

Vypadá to velmi slibně. Držte nám palce, ať to zvládneme a můžeme zkusit něco maličko těžšího :)


9 komentářů:

  1. To jste holky šikovný. Moc vám palce držím!!! Verča určitě zvládne mnohé, v co jsi ani nedoufala!

    OdpovědětVymazat
  2. Lucko, doufám, že ano :) Verča má docela dobrou paměť na obrázky, takže věřím, že jí skládání vět půjde.
    No, uvidíme, zatím statečně bojujeme :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoky Evi :-), máš to tu krásné!!! Určitě vám to půjde, jste holky šikovné...

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý večer paní Šrámková :-). Při první návštěvě vašich stránek mi kápla slzička - nestává se mi to. Setkala jsem se s vámi na iSNĚNÍ a často na vás a Verunku myslím. Brzy nastoupí do školy a já vám oběma přeji, aby ta u vás byla stejně útulná, jako mají v Poděbradech. Srdečně zdravím:-). Blanka J.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Blanko, děkuji Vám za krásná slova, moc mě potěšila :) Na iSnění stále vzpomínám, bylo to moc fajn. Chovali jste se k nám a především ke všem dětem úžasně a přirozeně, jako by byly zdravé (Ony vlastně zdravé jsou, jen to okolí a někdy i my nevidíme). To se aspoň nám v poslední době tak často nestává.
    Také mi ukápla slzička, ale bylo to dojetím, jak byla Verunka mezi vámi šťastná a spokojená a jak krásně "zapadla". Doufám, že se opět setkáme v Jestřabí, je tam krásně a rozhodně jsme tam nebyly naposled :)

    OdpovědětVymazat
  6. Těším se na vás :-), určitě se setkáme. Omlouvám se za "anonym", ono mě to k vám pod mým jablkaj@gmail.com nechtělo pustit. Mějtě se obě hezky. Blanka J.

    OdpovědětVymazat
  7. Paráda, jste šikovné holky.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...