středa 12. října 2011

Třídění podle druhu

Inspirovala jsem se vzdělávacími aplikacemi v iPadu a začala Verunce připravovat zalaminované úkoly na míru.
Většina z vás se rozhodla pořídit iPad, aby odpadla práce s tištěním a laminováním obrázků, my to máme zatím naopak. Co zvládá Verunka na iPadu, nezvládá v běžném životě.
IPad je pro mě vodítkem, jak s ní pracovat. Když to jde na iPadu, zvládneme to dřív nebo později i v praxi :)

Připravila jsem pro Verunku úkoly na třídění podle druhu. Inspirací mi je aplikace pro iPad Families 1. Díky této aplikaci jsem zjistila, že se Verunka snaží k sobě přiřadit nejen stejné obrázky, ale také obrázky různé podoby, ale stejného druhu, např. pejsky, kočičky, domečky, květiny atd.
Kartičky jsou v menším formátu A4, aby si je mohla přenášet v batůžku do školy a domů jako sešity. Desky si Verča vybírala sama :)
Obrázky čerpám z Picasawebu uživatele Sonia.2, nebo si je můžete stáhnout zde.
Pěkná na třídění je i dřevěná skládačka - Co kam patří malé 3x6 Mořský koník (máme doma), nebo další verze od firmy Woody.


Třídění "oblečení - jídlo" je pro Verunku ještě těžké, snažím se jí vysvětlit, co se papá a co se obléká. Obrázky doprovázím znaky, známe ve znaku oblečení, které na na obrázku, rohlík a jablko.


Záměrně jsem vybrala květiny a zvířátka, květiny totiž dokáže bez chyby přiřadit. Pro květinu máme znak, zvířátka se snažíme napodobovat citoslovci.





Desky na úkoly s oblíbeným motivem pejska :)

3 komentáře:

  1. Evi super nápad,Verunka je šikula,justy by tohle ještě nedala,ale zkusím se inspirovat a udělat třeba stejné kartičky aby třidila do krabic,sluníčka,míče,kvetinky atd...super nápad:-)A díky za tip kde stáhnu:-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...