čtvrtek 5. ledna 2012

Natáčení pro pořad Klíč

Začátkem prosince jsme se s Verunkou zúčastnily natáčení České televize pro pořad Klíč.

Téma pořadu bylo "Jak podpořit vývoj dětí, které v důsledku svého mentálního nebo jiného zdravotního postižení mají ztíženou komunikaci s okolím."

Kamera nahlédla k nám domů, kde se pokusila zachytit, jak se Verunka i přes své těžké mentální postižení a vývojovou vadu řeči snaží komunikovat se svým okolím a že ne vždy to je s ní jednoduché.

V pořadu se také podíváte do Speciální základní školy v Poděbradech, která k výuce ve třídách využívá dotykový tablet - iPad.

A právě iPad je to, co nás s poděbradskou školou i přes větší vzdálenost spojuje. Na jaře jsme totiž společně s Lenkou Říhovou založily stránky www.i-sen.cz. Cílem bylo informovat rodiče i pedagogy, že existuje dotyková technologie, která může výrazně podpořit vývoj handicapovaných dětí.

Pořad můžete zhlédnout v Archívu České televize zde:  http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096060107-klic/211562221700020/

2 komentáře:

  1. Shlédla, zaujalo, díky. Anny
    http://bartolomej.mujblog.info/

    OdpovědětVymazat
  2. Evi,
    před chvílí jsem to zkoukla, jsi opravdu dobrá, klobouk dolů (já jsem v té době natáčení taky nakupovala v Bille, tak jsem si říkala že to asi bude nějaký pořad o postižených dětech a o vás).
    Tak se holky opatrujte a kdyby se vám chtělo, tak šup z kopce dolů na návštěvu, rádi vás uvidíme.
    Anička S.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...