pondělí 1. srpna 2011

Změna je život :)

Změna je život a tak jsem se i já rozhodla po delším zvažování změnit blogovou adresu.
Hlavní důvod je, že mi Blogspot oproti Webnode nabízí příjemnější uživatelské prostředí a proč dělat něco složitě, když to jde jednoduše.

V poslední době nějak nestíhám psát, ale máme spoustu novinek, se kterými se s vámi musím podělit.

Verunka není příliš nadšená, že musí trávit celé léto se mnou. Chybí jí děti, ty v našem okolí už mají jiné zájmy, a tak si, bohužel, musí vystačit se mnou a s Belinkou.
Pokud je hezky a můžeme chodit na procházky a vegetit na zahradě, tak to jde, ale v propršených dnech, jako je například ten dnešní, to je těžké zvládnout. A tak většinou skončíme u iPadu u interaktivní holčičky Aničky, se kterou by si snad dokázala vyhrát celé hodiny, kdybych ji nechala. Takže shrnuto, letošní léto je ve znamení iPadu.



Musím však s radostí napsat, že kromě náladové Verunky, která mě tahá za vlasy, štípe a vzteká se, tu je i Verunka šikulka. Asi právě díky iPadu jsem v poslední době zaznamenala větší pokroky.

Na iPadu "ipadí" už s přehledem, asi nezapře maminku :)
Snaží se napodobovat tancující interaktivní holčičku, přiřadí na sebe obrázky i písmenka. To je první krok ke globálnímu čtení, řekla bych :)
Jinak třídíme, zkoušíme jednoduché puzzle, barvičky a tvary.

Určitě se zlepšila její pasivní slovní zásoba, v aktivní slovní zásobě přibylo několik jednoduchých slůvek.
Aktuálně začínáme spojovat dvě slova, např. Verunka ham, Verunka jíst, Verunka hodná :) To ji moc baví.

Řeč se snažím kombinovat se znaky, takže např. "Verunka jíst" u nás vypadá tak, že ukáže na sebe a dá si ruku k pusince (znak jíst) a současně to i řekne.

Když jdeme nakoupit, tak už "nekrade" rohlíky z regálu, ale počká, až je vytáhnu a pak mi je pomáhá vkládat do sáčku. Pomáhá mi uklízet nákup z pásu do vozíku, doma mi ho nosí z auta domů. Bere to jako hru a baví ji to.

Velkou neznámou jsou zatím plíny, stále se jich nemůžeme zbavit. Také s papáním to je horší. Proč by papala sama, když má na to maminku, že? Takže bych možná k naší hlavičce na stránkách mohla přidat: "Papání mi už docela jde, když se mi chce".

Dnes to bude ode mne vše. Za chvíli jedeme s Belinkou k veterináři, takže "akce hurá". Snad to přežiju ve zdraví :)

2 komentáře:

  1. Máte to tady holky moc pěkné, tak ať je nový blog vykročením k dalším úspěchům. Pěkně se to čte, Verunka je šikulka! Těším se, až se na iSnění seznámíme osobně:-) Co se týká iPadu, i u nás s Járou to bylo takové "nakopnutí", nějakou dobu už jsme v učení stáli na místě. IPad je pro Járu nová motivace, je to způsob jak se učit hrou. Tak za týden ahoj v Krkonoších:-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Moniko, už se na vás také moc těšíme :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...